Przedszkole z Oddziałem Integracyjnym nr 1
w Orzeszu
Klucz do uczenia się™
Urząd Miasta Orzesze


orzel




PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA
19/11/2018 20/11/2018 21/11/2018
Śniadanie Śniadanie Śniadanie
PIECZYWO MIESZANE (35g)
Z MASŁEM (5g)
KIEŁBASKI ORAWSKIE (60g)
KETCHUP (10g)




KAKAO (100ml)
HERBATA Z CYTRYNĄ (100ml)

PIECZYWO MIESZANE (35g)
Z MASŁEM (5g)
ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (200ml)
DŻEM JAGODOWY (15g)



HERBATA Z CYTRYNĄ (200ml)

SOK JABŁKOWY HORTEX 100%
PIECZYWO MIESZANE (35g)
Z MASŁEM (5g)
SCHAB KRUCHY LESZOWSKI (15g)
SER MOZARELLA (10g)
POMIDOR, OGÓREK ZIELONY (25g)

HERBATA Z CYTRYNĄ (100ml)
KAKAO (100ml)

Obiad Obiad Obiad
ZUPA KREM Z BROKUŁÓW Z GROSZKIEM PTYSIOWYM (250ml)
ŁAZANKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I KIEŁBASĄ ŚLĄSKĄ (180g)




WINOGRONA (30g)

Kompot wieloowocowy 200ml)
ROSÓŁ DROBIOWO-WIEPRZOWY Z MAKARONEM (250ml)
KOTELT MIELONY (80g)
ZIEMNIAKI (120g)
SAŁATKA Z BURAKÓW, JABŁKA I CEBULI (100g)




Kompot wieloowocowy 200ml)
ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI ZABIELANA (250ml)

KOLOROWA POTRAWKA MEKSYKAŃSKA Z PIRSI Z KURCZAKA (130g)
RYŻ PARABOLICZNY (50g)

SUSZONE MORELE (10g)

Kompot wieloowocowy (200ml)
Podwieczorek Podwieczorek Podwieczorek
KISIEL MALINOWY DO PICIA (150ml)
CHRUPKI KUKURYDZIANE

½ BANANA
WAFLE RYŻOWE Z ZIARNAMI

KOKTAJL TRUSKAWKOW-POZIOMKOWY NA KEFIRZE (150ml) wyrób własny
RURKI WAFLOWE

Alergeny:   1,3,7,9,10,15 Alergeny:   1,3,7,8,9,10,15 Alergeny:   1,3,7,9,10,15


CZWARTEK PIĄTEK
22/11/2018 23/11/2018
Śniadanie Śniadanie
PIECZYWO MIESZANE (35g)
Z MASŁEM (5g)
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI, JAJ I SER ŻÓŁTEGO (20g)
OGÓREK KONSERWOWY (10g)


HERBARA OWOCOWA (100ml)
KAKAO (100ml)

SOK JABŁKOWY HORTEX 100%
PIECZYWO MIESZANE (35g)
Z MASŁEM (5g)
JAJKO GOTOWANE NA TWARDO (10g)
SER ŻÓŁTY (10g)
PAPRYKA CZERWONA (10g)

HERBATA Z CYTRYNĄ (100ml)
KAKAO (100ml)


Obiad Obiad
ZUPA FASOLOWA Z KIEŁBASĄ, BOCZKIEM I ZIEMNIAKAMI (250ml)


KOPYTKA Z BIAŁYM SEREM POLANE STOPIONYM MASŁEM (180g)



Kompot wieloowocowy (200ml)
KRUPNIK NA ROSOLE Z ZIEMNIAKAMI I WKŁADKĄ MIĘSNĄ (250ml)

KLOPS RYBNY (80g)
ZIEMNIAKI (100g)
FASOLA SZPARAGOWA Z WODY (100g)

PESTKI DYNI (10g)

Kompot wieloowocowy (200ml)
Podwieczorek Podwieczorek
MANDARYNKA (1szt)
JABŁKO (1/4szt)
KRAKERSIKI

CIASTKO ZE SŁONECZNIKIEM (1szt)
SOK HORTEX JABŁKOWY (150ml)

Alergeny:   1,3,4,7,8,9,10,15 Alergeny:   1,3,4,7,9,10,11,15


PRODUKTY ZASTĘPCZE DLA:

  1. DIETY BEZMLECZEJ: herbata owocowa, zupa bez śmietany, musy owocowe

  2. DIETA BEZGLUTENOWA: pieczywo bezglutenowe, makaron bezglutenowy, wafle ryżowe, kasza gryczana, potrawy smażone bez panierki

  3. DIETA BEZJAJECZNA: makaron bez jajek


LISTA ALERGENÓW

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko,
8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany,
13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy


Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa)
mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól sodowo-potasowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, lubczyk, pieprz cytrynowy.

WODA MINERALNA STAROPOLANKA DOSTĘPNA DLA DZIECI PRZEZ CAŁY POBYT W PRZEDSZKOLU W NIEOGRANICZONYCH ILOŚCIACH.







motylki

pszczółki

biedronki

żabki

słoneczka